Želirano pile sa još nečim

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
01/02/2019
"Sjajno predjelo, greota da ga ne servirate sa crnim vinom "
Priprema60 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno260 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, celo
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 6 komada
  • jaja - 2 komada
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - 6 komada, u zrnu
  • peršun - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pile, sklonimo kožu i stavljamo ga da se kuva. Kada provri sklanjamo penu i smanjujemo ringlu 2 stepena na dole, pokrivamo poklopcem i kuvamo bar 3 sata.

Trideset minuta pre nego što je gotovo meso stavite šargarepu, luk, so, biber i beli luk. Jaje skuvajte odvojeno, da je tvrdo skuvano bar oko 15 minuta. Kada je gotovo, izvadite sve iz bujona, šargarepu isecite na krugove, a beli luk i luk na sitno.

Pile iskidamo na male parčiće i stavljamo ga u duboku posudu za pečenje dok preko njega stavljamo šargarepu, luk i beli luk ređajući ih od kraja i ređamo ih, a po sredini stavljamo jaja isečena na pola, skorz odozgo stavljamo nekoliko listova peršuna za ukras.

Procedite bujon i sipajte ga preko mesa ostavite da se ohladi i stavite u frižider na nekoliko sati. Kada se želira, može da se konzumira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar