Trahana sa kiselim kupusom

08/08/2018
"Najukusnija trahana sa kiselim kupusom se pravi tokom zime Daj jedan lajk ako ti misliš tako "
Priprema15 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • trahana - 1 šolja (krupnije samleveno kukuruzno brašno)
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • ulje - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus sitno iseckajte i dinstajte u polovini ugrejane masnoće. Možete dodati i malo vode. Operite trahanu i prelijte je hladnom vodom u odnosu 1:5. Stavite da provri i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša.

Dodajte dinstani kupus, dobro promešajte i kuvajte dok ne bude gotova trahana. Ugrejte preostalu masnoću i propržite sitno iseckan luk.

Pospite alevom paprikom, promešajte i prelijte kiseli kupus i trahanu. Posolite i ostavite još 5-6 minuta na vatri.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar