Način pripreme
Operemo pile, sklonimo kožu i stavljamo ga da se kuva. Kada provri sklanjamo penu i smanjujemo ringlu 2 stepena na dole, pokrivamo poklopcem i kuvamo bar 3 sata.
Trideset minuta pre nego što je gotovo meso stavite šargarepu, luk, so, biber i beli luk. Jaje skuvajte odvojeno, da je tvrdo skuvano bar oko 15 minuta. Kada je gotovo, izvadite sve iz bujona, šargarepu isecite na krugove, a beli luk i luk na sitno.
Pile iskidamo na male parčiće i stavljamo ga u duboku posudu za pečenje dok preko njega stavljamo šargarepu, luk i beli luk ređajući ih od kraja i ređamo ih, a po sredini stavljamo jaja isečena na pola, skorz odozgo stavljamo nekoliko listova peršuna za ukras.
Procedite bujon i sipajte ga preko mesa ostavite da se ohladi i stavite u frižider na nekoliko sati. Kada se želira, može da se konzumira.