Način pripreme
Krompir oljuštiti, oprati i naseckati na kocke (ne previše sitne jer će se raspasti prilikom kuvanja).
Brokoli srednje veličine oprati i odvojiti cvetiće, a stablo iseći na kockice (manje od krompira).
U šerpi u kojoj će se čorba kuvati zagrejati malo ulja i dodati sitno seckani luk, celer i šargarepu. Pržiti nekoliko minuta, ali paziti da luk ne potamni.
Dodati krompir isečen na kockice i propržiti oko minut uz neprestano mešanje. Kad krompir počne da se lepi za dno vreme je da dodate brašno, promešate dobro i nalijete vodom. Vode treba da bude oko 6-8 cm iznad površine krompira.
Kad provri dodati kocku za supu (nije obavezno, ukusno je i bez nje, ali ja volim ovako - nekad stavim 1/2, nekad celu. Probajte pa vidite kako najviše odgovara). Ukoliko je potrebno, dodajte i malo suvog začina i soli.
Kad je krompir skoro skuvan dodajte iseckano stablo brokolija, a posle 2-3 minuta i cvetiće. Ovo zato što se cvetići mnogo brže skuvaju. Prokuvajte još par minuta, i po želji dodajte seckani peršun i začinite biberom.
Umesto svežeg brokolija može se koristiti i zamrznut, samo što se onda dodaje skoro pred kraj kuvanja i kraće kuva. Količinu povrća možete da prilagodite svom ukusu.
Prijatno uz brokoli krompir čorbu!