Rolat od testa sa spanaćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
19/02/2019
"Možete da napravite ovaj recept sa miksom od spanaća, zelja, čak i podbela - ukusna svežina u tanjiru vam je zagarantovana!"
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • sveže mleko - 150 ml
  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 1/2 kocke
  • brašno - koliko upije (oko 400 g)
  • so - prstohvat
  • Za nadev
  • spanać - oko 200 g
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Testo: Mleko se blago zagreva i u njemu se rastvara kvasac, razbija se jaje, sipa se so i postepeno se dodaje brašno, dok se ne dobije meko testo. Testo se ostavlja da naraste 25-30 minuta.

Kačkavalj se izrenda, spanać se očisti, opere i iskida na krupno, sir se namrvi, a jaje se umuti u maloj posudi.

Nakon što je testo gotovo, razvijamo ga u tanku koru, mažemo jajetom, posipamo opranim i iskidanim listovima spanaća, namrvljenim sirom i sa pola kačkavalja.

Uvijamo koru sa nadevom u rolat, nakon čega nožem sečemo na kriške (oko 1, 5 cm), okrećemo kriške, poređamo ih u uljem podmazanu posudu za pečenje, posipamo preostalim kačkavaljem i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar