Način pripreme
Operite meso i nasecite ga na pileće šnicle.
Izlupajte šnicle čekićem za meso. Posolite ih, dodajte biber i ostavite po strani.
U tiganj sipajte 2 kašike maslinovog ulja i kratko u njemu prodinstajte luk. Dodajte suvo grožđe, a nakon nekoliko minuta i spanać (prethodno očišćen, opran i naseckan na sitno).
Sačekajte da spanać smanji zapreminu i da omekša. Sklonite sa vatre. Dodajte so i biber.
U svaku šniclu od pilećeg mesa stavite nadev po dužini.
Iskidajte mocarelu i postavite je preko spanaća. Umotajte pileće rolate. Vežite ih koncem, da se ne otvore tokom prženja.
U istom tiganju (bez dodatne masnoće, jer je ostalo od spanaća i neće se zalepiti) ispržite pileće rolate.
Dobro ih ispržite sa svih strana dok ne budu gotovi ovi sočni rolati.
Izvadite iz tiganja i odmah poslužite rolate od piletine sa spanaćem i mocarelom.