Sutlijaš sa medom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
09/03/2019
"Ponekad je porcija sutlijaša potpuno dovoljna da se nasmešimo "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano290
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite pirinač, sve dok voda u kojoj ga perete ne bude bistra. Operite limun veoma dobro. Narendajte koru, ali samo žuti deo, nemojte rendati beli deo, jer je gorak.

U šerpu sipajte mleko, dodajte koru od limuna i štapić cimeta. Čim mleko proključa dodajte i pirinač.

Smanjite vatru i kuvajte oko 20 minuta ili dok se pirinač ne skuva. Ne zaboravite da promešate s vremena na vreme, kako ne bi zagorelo.

Gotov pirinač sklonite sa vatre. Izvadite štapić cimeta. Dodajte maslac i med. Promešajte i sačekajte da se istope.

Sutlijaš sipajte u posudice i stavite ih u frižider. Pre služenja pospite cimetom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar