Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Milfoj»Mifoj sa mlekom sa pirinčem

Mifoj sa mlekom sa pirinčem

Mifoj sa mlekom sa pirinčem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Eto još jednog jedinstvenog dodatka kolekciji Omiljenih kolača za dušu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 60 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 2 kašike
  • cimet - 1 štapić
  • lisnato testo - 1 komad
  • jagode
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite mleko, cimet i sačekajte da provri. Dodajte pirinač. Smanjite ringlu i kuvajte 30 minuta, mašajući povremeno.

Izvadite cimet i dodajte šećer. Sačekajte 10 minuta i isključite ringlu. Ostavite dobro da se ohladi i upije preostalu malu količinu mleka.

Izvadite lisnato testo i isecite ga na pravougaonike. Poređajte u posudu za pečenje i ispecite ga. Ostavite da se ohladi.

Svako parče isecite po sredini i napunite sa mlekom sa pirinčem. Poređajte isečene jagode u poklopite poklopcem.

Pospite šećerom u prahu i ukrasite po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: