Način pripreme
Jaja za kolač se mute sa šećerom u vazdušastu penu.
Dodaje se ulje, muti se kratko, dodaje se pavlaka, prosejano brašno sa praškom za pecivo, sok i kora 1 limete. Odvaja se 1/3 smese i muti se sa kakaom prethodno rastvorenim u malo vruće vode.
Prvo se sipa bela smesa na nju u tankom mlazu i prave se šre sa smeđom smesom i lagano se meša.
Peče se u kalupu za kolače u umerenoj rerni /180 stepeni/ otprilike 40-45 minuta. Tokom poslednjih 10 minuta rerna može da se smanji na 160 stepeni.
Kada se ohladi, vadi se iz kalupa i zaliva se glazurom. Kolač sa pavlakom i čokoladnom glazurom je gotov!
Glazura se pravi tako što se čokolada istopi na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rerni sa pavlakom ili mlekom.
Ako volite slatkoću, možete spremiti još naš banana kolač, kao i ovaj ukusni kolač od pomorandže sa glazurom.