Način pripreme
Očistite pileće grudi od žila i isecite na filee. Začinite solju i biberom, a da bi bilo pikantnije dodajte i prstohvat ljutog čilija.
Zagrejte parčence maslaca i 1-2 kašike maslinovog ulja u tiganju na ringli i ispržite pileće filee sa obe strane dok ne postanu zlatasti.
Za to vreme pripremite dresing za salatu, mešajući senf, maslinovo ulje i sok od jednog limuna. Promešajte dobro i ostavite sa strane.
Izvadite gotove filee u tanjir.
Iskidajte zelenu salatu u duboku posudu. Isecite čeri paradajz na četvrtine i dodajte u salatu. Prepolovite crveni luk i isecite na tanke polu mesece. Dodajte luk u salatu.
Odstranite košticu iz avokada, oljuštite koru i isecite na parčiće. Dodajte sladak kukuruz.
Isecite pileći file na parčiće i poređajte preko salate. Prelijte dresingom od senfa i servirajte salatu sa piletom, avokadom i kukuruzom.