bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kukuruzni Hleb bez Glutena
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Kukuruzni hleb pečemo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotov.
To je! Posle samo serviramo aromatičan kukuruzni hleb bez kvasca topao!...

Proverite da li kukuruzni hleb bez mešenja gotov pomoćud drvene čačkalice ili ražnjića....

Posle ponovo premesite testo, namažite kalup za hleb preostalim uljem i pospite sa 50 g kukuruznog griza....

Odmah sppremajte naš kukuruzni hleb: u posudi pomešajte speltino brašno i kukuruzno brašno, dodajte 400 g vode i mešajte kašikom....

Kukuruzno brašno se pomeša sa belim brašnom. Oformi se udubljenje.
Nakon toga mutimo kvasac sa vodom, don ne naraste....

U naraslu smesu se dodaju maslinovo ulje, so i po malo brašna, kukuruzno i posle belo, dok se ne dobije lepo, glatko nelepljivo testo....

Nakon toga se oblikuje dug hleb, stavlja se preko papira za pečenje, posutog kukuruznim brašnom, prekriva i ostavlja ponovo da nadođe oko 40-45 minuta...

Gotov hleb naprskajte vodom, uvijte u krpu i ostavite da odmori 20-30 minuta....

Brašno se proseje sa solju i sodom. Dodaje se mleko, umućeno sa šećerom i uljem.
Smesa se dobro promeša. Dobijeno testo se sipa u kalup namazan...

Dobija se mekan, penast i veoma aromatičan hleb, bez loših uticaja na želudac....

1
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: