Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kukuruzni Hleb bez Glutena
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Proverite da li kukuruzni hleb bez mešenja gotov pomoćud drvene čačkalice ili ražnjića....

Kukuruzni hleb pečemo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotov.
To je! Posle samo serviramo aromatičan kukuruzni hleb bez kvasca topao!...

Posle ponovo premesite testo, namažite kalup za hleb preostalim uljem i pospite sa 50 g kukuruznog griza....

Odmah sppremajte naš kukuruzni hleb: u posudi pomešajte speltino brašno i kukuruzno brašno, dodajte 400 g vode i mešajte kašikom....

Kukuruzno brašno se pomeša sa belim brašnom. Oformi se udubljenje.
Nakon toga mutimo kvasac sa vodom, don ne naraste....

Gotovo testo se oblikuje u hleb, stavlja se u pravougaoni kalup za kolač i ostavlja se da ponovo naraste....

Brašno se proseje sa solju i sodom. Dodaje se mleko, umućeno sa šećerom i uljem.
Smesa se dobro promeša. Dobijeno testo se sipa u kalup namazan...

Gotov hleb naprskajte vodom, uvijte u krpu i ostavite da odmori 20-30 minuta....

Nakon toga se oblikuje dug hleb, stavlja se preko papira za pečenje, posutog kukuruznim brašnom, prekriva i ostavlja ponovo da nadođe oko 40-45 minuta...

1
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: