Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kukuruzni Hleb bez Glutena
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Proverite da li kukuruzni hleb bez mešenja gotov pomoćud drvene čačkalice ili ražnjića....

Kukuruzni hleb pečemo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotov.
To je! Posle samo serviramo aromatičan kukuruzni hleb bez kvasca topao!...

Posle ponovo premesite testo, namažite kalup za hleb preostalim uljem i pospite sa 50 g kukuruznog griza....

Gotov hleb naprskajte vodom, uvijte u krpu i ostavite da odmori 20-30 minuta....

Da se proveri da li je hleb gotov - u rerni se diže i ako je lagan znači je dobro pečen.
Seoski kukuruzni hleb je gotov....

Kukuruzno brašno se pomeša sa belim brašnom. Oformi se udubljenje.
Nakon toga mutimo kvasac sa vodom, don ne naraste....

Gotovo testo se oblikuje u hleb, stavlja se u pravougaoni kalup za kolač i ostavlja se da ponovo naraste....

Brašno se proseje sa solju i sodom. Dodaje se mleko, umućeno sa šećerom i uljem.
Smesa se dobro promeša. Dobijeno testo se sipa u kalup namazan...

Odmah sppremajte naš kukuruzni hleb: u posudi pomešajte speltino brašno i kukuruzno brašno, dodajte 400 g vode i mešajte kašikom....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: