Način pripreme
Skuvajte jaja, tako što ćete ih staviti u šerpu, po mogustvu u jedan red.
Posolite, stavite 2 kašike sirćeta i neka proključaju, pa onda smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta - nikako više.
Izvadite ih iz vode i ohladite na nekoliko minuta.
Za to vreme pripremite farbu.
Mi smo za recept koristili vodu gde su se kuvala jaja.
Za farbanje su veoma dobre kantice od kiselog mleka, gde ćete sipati 150 ml od vode u svaku i gde ćete rastvoriti farbu.
U svaku posudicu stavite po 1 kašiku sirćeta i po 1 kašičicu ulja ili maslinovog ulja. Promešajte i stavite jaja.
Maslinovo ulje ne dopušta da farba ostane po jajima i prave se tufne.
Posebno možete ukrasiti nekoliko jajeta pomoću voštane sveće i da ih stavite u farbu, a da budu jaja što šarenija - stavljajte u različite boje.