Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Jaja na panađurski način sa sosom od belog luka

Jaja na panađurski način sa sosom od belog luka

ažurirano:
Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
229641k
Jaja na panađurski način sa sosom od belog luka
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Predstavljamo jedan novi pogled na tradicionalni recept jaja na panađurski način, koji je ukusan sa mlečnim sosom od belog luka."

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • voda
  • sirće
  • so
  • aleva paprika
  • sos
  • kiselo mleko - 800
  • sir - 250 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Sos: Kiselomleko dobro promešamo. Dodajemo rendani sir i rendani beli luk. Promešamo.

U dublji pleh stavljamo vodu i 1 šolju sirćeta da provri. Kad počne da vri dodajemo so. Jaja razbijamo direktno u vodu, ne mešamo.

Ne blizu jedno do drugog. Nakon oko 10 minuta vadimo pažljivo i stavljamo na tanjir u koji smo prethodno stavili sos od belog luka.

Jaja na panađurski način posipamo biberom i dodajemo rastopljeni maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: