Šveps od zove

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
26/05/2019
"Eto kako da sačuvate aromu leta i da uživate u najsvežijem ukusu "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zova - 40 cvetova
  • šećer - 1, 5 kg
  • limun - 4 - 5 komada
  • limunska kiselina - 2 pakovanja
  • voda - 11 litara
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo cvetove zove, šećer, limun (dobro opran, isečen na pola, iceđen i ostatak isečen na krugove, koji se takođe ostavljaju za aromu), limunsku kiselinu i vodu.

Tako stoji 48 sati.

Posle se izvade cvetovi i procedi se.

Nakon oko 24 sata, ako stoji na toplom gazira se i to mnogo.

Flaše se na zatvaraju čvrsto, jer će da iscuri pri otvaranju.

Servira se ohlađeno sa mentom za aromu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar