Grčka baklava iz porodične sveske

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
101
659
01/06/2019
"Pitanje nije da li možete da napravite grčku baklavu, već da li možete da ne pojedete celu posudu grčke baklave"
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 476
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • cimet - 1 kašičica
  • ulje - 1 šolja
  • kore za baklavu - 1 pakovanje (standardne)
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja, seckani
  • vanila - 1 kesica (po želji)
  • maslac - 1 veliko pakovanje i 1/2 jednog malog pakovanja
  • za sirup
  • šećer - 3 šolje
  • voda - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom se mute jaja, šećer, ulje, brašno i dodaju im se prašak za pecivo i cimet.

Poređa se pola kora u dublju posudu za pečenje. Nakon toga se odozgo sipa umućena smesa. Pokriva se preostalim korama.

Seku se parčići kao baklava i preliva se istopljenim maslacem. Peče se u umerenoj rerni dok se ne zarumeni.

Sirup se kuva samo dok ne provri. U principu kada se baklava preliva, jedan sastojak treba da je topao, a drug hladan.

Najbolji rezultati se dobijaju kada se grčka baklava ostavi da odstoji jednu noć pre nego što se prelije sirupom.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar