Uvijena pita sa sirom i gaziranom vodom

04/06/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Još jedna neodoljiva pita, koju ćemo dodati kolekciji sa najlepšim receptima za pite "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 543
  • Pregledi tokom meseca78
  • Pregledi tokom desmice67
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i ulje umutite i odvojite od smese pola šolje - pa sipajte gaziranu vodu.

Šolju ostavite sa strane za preliv.

Smesi dodajte kiselo mleko, 1/2 šolje gazirane vode, brašno i sodu.

Svaku koru premažite sa 3-4 kašike nadeva i posipajte preko sir - uvijte koru i tako ponovite sa svim korama.

Prelijte smesom koju ste odvojili za prelivanje i stavite da se peče.

Tepsiju stavite u hladnu rernu i tada uključite na 170 stepeni sa ventilatorom i neka se peče oko 30 minuta. Pita je gotova - vazdušasta i ukusna.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar