Način pripreme
Kinou operemo u situ hladnom tekućom vodom lepo. Nakon toga prebacujemo u odgovarajuću posudu zajedno sa sitom i prelivamo vodom, koja treba da pokriva 2-3 prsta iznad semena. Ostavite između 12 i 14 sati da se natope, vodu menjajte periodično.
Nakon što potopite ponovo operite vodom i skuvajte u posoljenoj vodi. Nakon što voda provri, merite 15 minuta i skinite sa vatre. Ostavite da se ohladi i ocedi višak tečnosti.
Čeri paradajz, ako sa debljom kožicom, blanširajte pola minuta u vreloj posoljenoj vodi, ostavite da se ohladi sa hladnom vodom i oljuštite. Ako su nežnije ljuspice, možete i da ne ljuštite. Isecite sitno.
Crveni luk oljuštite i isecite što je moguće sitnije.
Peršun operite, odvojite drške i takođe isecite što je moguće sitnije.
U posudi pomešajte kuvanu kinou, crveni luk, iseckani paradajz i peršun, promešajte lepo.
U maloj tegli pomešajte proceđene semenke od 1 limuna sa 2-3 supene kašike maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu.
Zatvorite teglu poklopcem i mućkajte energično dresing. Salatu začinite dresingom, promešajte i ostavite minimum 30 minuta u frižideru da upije ukuse.
Nakon toga možete servirati u okrenutim čašama, da ukrasite kriškama čeri paradajza, prstenovima crvenog luka i perima peršuna.
Prijatno!