Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Tabule»Salata Tabule sa kinoom i čeri paradajzom

Salata Tabule sa kinoom i čeri paradajzom

ZoriZori
Guru
8932865k
Salata Tabule sa kinoom i čeri paradajzom
Fotografije: Zori
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Predstavljamo vam pobednika takmičenja! Najukusnija zdrava salata"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 1 šolja za kafu
  • peršun - 1 velika veza
  • čeri paradajz - 200 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • limun - 1 komad
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kinou operemo u situ hladnom tekućom vodom lepo. Nakon toga prebacujemo u odgovarajuću posudu zajedno sa sitom i prelivamo vodom, koja treba da pokriva 2-3 prsta iznad semena. Ostavite između 12 i 14 sati da se natope, vodu menjajte periodično.

Nakon što potopite ponovo operite vodom i skuvajte u posoljenoj vodi. Nakon što voda provri, merite 15 minuta i skinite sa vatre. Ostavite da se ohladi i ocedi višak tečnosti.

Čeri paradajz, ako sa debljom kožicom, blanširajte pola minuta u vreloj posoljenoj vodi, ostavite da se ohladi sa hladnom vodom i oljuštite. Ako su nežnije ljuspice, možete i da ne ljuštite. Isecite sitno.

Crveni luk oljuštite i isecite što je moguće sitnije.

Peršun operite, odvojite drške i takođe isecite što je moguće sitnije.

U posudi pomešajte kuvanu kinou, crveni luk, iseckani paradajz i peršun, promešajte lepo.

U maloj tegli pomešajte proceđene semenke od 1 limuna sa 2-3 supene kašike maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu.

Zatvorite teglu poklopcem i mućkajte energično dresing. Salatu začinite dresingom, promešajte i ostavite minimum 30 minuta u frižideru da upije ukuse.

Nakon toga možete servirati u okrenutim čašama, da ukrasite kriškama čeri paradajza, prstenovima crvenog luka i perima peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: