Salata tabule sa kinoom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
12/08/2019
"Sveža, voljena i toliko laka za spremanje - savršena letnja salata "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca94
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za varivo
  • kinoa - 1 šolja
  • voda - 2 i 1/2 šolje
  • himalajska so - 2/3 kašičice
  • šarlan - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • korijander - 1 prstohvat
  • kumun - 1 prstohvat
  • Za salatu
  • paradajz - 3 komada
  • krastavac - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • mladi luk - nekoliko pera
  • tušt - 1 šaka
  • peršun - 1 vezica, bez drški
  • masline - za dekoraciju, Kalamata
  • maslinovo ulje - 4 kašike, po ukusu
  • himalajska so - 1 kašičica, ravna, po ukusu
  • balsamiko sirće - 1 kašičica
  • sok od limuna - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Jedinstveno ukusna kombinacija sastojaka - indijanska savršena hrana kinoa dodata orijentalnoj tradicionalnoj salati tabule!

U malu šerpu stavljamo da provri voda za varivo. U kipuću vodu dodajemo maslinovo ulje i himalajsku so, a nakon njih opranu kinou. Kuvamo 15-20 minuta uz povremeno mešanje, dok ona ne upije svu vodu.

Dok se kinoa hladi, pripremamo salatu. Sečemo krastavac na četvrtine, paradajz na male parčiće, a stari i mladi luk, tušt i prešun na sitno. Začinjavamo šarlanom, himalajskom solju, balsamiko sirćetom i sokom od limuna - po želji. Mešamo sve sa dodatom ohlađenom kinoom. Gotovo!

Rasporedimo salatu u tri porcije u ukrašavamo je maslinama sorte Kalamata!

Čudesno ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar