Praznična sangrija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
04/06/2019
"Povod nije od značaja, kada želite da ga obeležite na odgovarajući način, oslonite se na sangriju "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano199
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crveno vino - 1 litar, suvo
  • sok od pomoranžde - 200 ml
  • kisela voda - 500 ml
  • breskva - 1 komad
  • nektarina - 1 komad
  • pomorandža - 1 komad
  • jabuka - 1 komad
  • kruška - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • cimet - 1 štapić
  • grenadin - 1/3 šolje
  • vermut - 1/2 šolje
  • brendi - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Svo voće se iseče na kocke. Pomorandža i limun se operu veoma dobro, ali se ne ljušte. Stavljaju se u kutiju sa poklopcem i na 30 minuta u zamrzivač.

U velikoj staklenoj posudi ili bokalu se pomeša voće, sok od pomorandže i meša se. Doliva se hladno vino, brendi, vermut i soda kao i štapić cimeta. Promeša se i servira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar