Bonapeti.rs»Recepti»Kokteli»Punč»Božićni punč od jabuke

Božićni punč od jabuke

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Božićni punč od jabuke
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
17/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Lagan i svež božićni napitak za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 komad, slatka, aromatična
  • sok od jabuke - 200 ml
  • pomorandža - 1/2 komada
  • sok od pomorandže - 200 ml, sveže ceđen
  • čaj - 300 ml, biljni ili voćni
  • belo vino - 250 ml
  • rum - 100 ml, taman
  • đumbir - 3 - 4 kriške, od korena
  • cimet - 2 štapića
  • karanfilić - 3 - 4 komada
  • zvezdasti anis - 1 zvezdica
  • smeđi šećer - 1 kašika, puna ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Spremite lep aromatičan čaj od domaće sušenih biljaka. Ja koristim mentu, majčinu dušicu i rtanjski čaj. Procedite i ostavite sa strane tečnost (300 ml).

2. Stavte na ringlu vino sa cimetom. braon šećer, anis, đumbir i karamfilić. Dodajte sokove i velike parčiće voća. Ostavite da se sve zagreje, ne da provir, već samo da se raznesu arome i uvuku u tečnost.

3. Sipajte u posudu za punč ili bokal za čaj, aromomatizovano vino i sokove, proceđene zajedno sa parčićima voća i sipajte rum.

Servirajte božićni punč od jabuke topao i po želji ga zasladite po vašem ukusu - sa više ruma ili više šećera.

Ja ponekad zagrevam i rum sa svim ostali, tako da deo alkohola ispari.

Napitak koji zagreva i veoma je aromatičan za snežne božićne večeri.

Nazdravlje i srećan praznik !

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: