Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pileći ražnjić sa tzatziki sosom

Pileći ražnjić sa tzatziki sosom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Pileći ražnjić sa tzatziki sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Specijalno za one koji znaju kako da uživaju u ukusnoj hrani - aromatični ražnjići sa klasičnim tzaztiki sosom"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
  • sok odl imuna - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 čena
  • origano - 1 kašičica, suv
  • so - 1/2 kašičice
  • pileće meso - 1 kg, pileće grudi
  • za sos
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • krastavac - 1/2 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte 1/4 šolje maslinovog ulja, sok od limuna, 2 čena belog luka, origano i 1/2 kašičice soli u velikoj posudi. Stavite pile isečeno na komade u kesu i prelijte marinadom. Izbacite što je moguće više vazduha iz kese i stavite u frižider na oko 2 sata.

Pomešajte kiselo mleko, krastavac, 1 supenu kašiku maslinovog ulja, sirće, 1 čen belogl uka i 1 prstohvat soli. Ovako pripremljen sos takođe stavite u frižider na oko 2 sata da može svaki sastojak da pusti miris.

Potopite drvene ražnjiće na oko 15 minuta u vodu. Izvadite mariniranu piletinu poređajte ražnjiće.

Pecite na roštilju ili gril tiganju oko 8 minuta sa svake strane. Servirajte sa sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: