Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Brza čokoladna torta bejlis sa gotovim korama

Brza čokoladna torta bejlis sa gotovim korama

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Brza čokoladna torta bejlis sa gotovim korama
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
12
"Jedinstvena torta koji svako može da napravi kod kuće skoro bez truda - da na zaboravite da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 pakovanje, gotove (kakao) (ukupno 3 komada)
  • za krem
  • maskarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 200 g
  • tečna čokolada - 100 g (duo)
  • bejlis - 100 ml, liker
  • za garniranje
  • tečna čokolada - (bela ili braon) po izboru
  • orašasto voće - lešnici, bademi ili orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre treba da napravimo krem za tortu. Za tu svrhu mutimo unapred ohlađenu slatku pavlaku mikserom. Dodajemo joj u etapama maskarpone, tečnu čokoladu i bejlis. Kada je u pitanju tečna čokolada možete da koristite belu ili braon - kakvu imate i po vašem ukusu.

Podelite krem približno na tri dela.

U tanjir za tortu stavite prvu kou, namažite ravnomerno kremom. Tako ređajte koru i krem. Skroz odozgo zagladite tortu, namažite i sa strane kremom.

Kada je već oblikujete, ostaje samo da je dekorišete. Za tu svrhu upotrebite svoju maštu. Ja koristim namrvljeno orašasto voće i tečnu čokoladu.

Ostavite čokoladnu tortu na hladnom da odleži nekoliko sati i tada servirajte.

Beleška: Ako ipak žurtite da servirate savetujemo vam da unapred sirupirate kore sasvim blago sa zaslađenim espresom i bejlisom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: