Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa gotovim korama i maskarponeom

Torta sa gotovim korama i maskarponeom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Torta sa gotovim korama i maskarponeom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Vidite kako da postignete savršenstvo sa gotovim korama i maskarponeom"

Potrebni sastojci

  • kakao kore - 3 komada
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • šećer u prahu - 6 kašika
  • kafa - 150 ml, espreso
  • lešnici - 100 g (ispečeni i mleveni)
  • čokolada - 100 g, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte maskarpone sa šećerom u prahu i promešajte dok se ne dobije gladak krem.

U odvojenoj posudi umutite pavlaku mikserom na velikoj brzini dok ne dobijete tvrde vrhove.

Počnite da dodajte umućenu pavlaku u porcijama u maskarpone, mešajući špatulom. Kada se potpuno usvoji, krem za tortu je gotov.

Napravite dve kafe espreso (možete da koristite i rastvorenu kafu).

Zapecite u suvom tiganju lešnike nekoliko minuta, mešajući neprestano. Ostavite ih da se ohlade i sameljite ih u blenderu.

Počnite da sklapate tortu.

Stavite jednu koru, prelijte sa 5-6 kašike kafe, namažite sa treććinom gotovog krema i pospite ispečenim i samlevenim lešnicima. Možete da koristite i drugo koštunjavo voće.

Tako nastavite i sa ostalim sastojcima. Namažite tortu i sa strane.

Istopite na pari čokoladu i ukrasite po vašoj želji.

Ostavite gotovu tortu u frižideru nekoliko sati.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: