Način pripreme
Pomešajte maskarpone sa šećerom u prahu i promešajte dok se ne dobije gladak krem.
U odvojenoj posudi umutite pavlaku mikserom na velikoj brzini dok ne dobijete tvrde vrhove.
Počnite da dodajte umućenu pavlaku u porcijama u maskarpone, mešajući špatulom. Kada se potpuno usvoji, krem za tortu je gotov.
Napravite dve kafe espreso (možete da koristite i rastvorenu kafu).
Zapecite u suvom tiganju lešnike nekoliko minuta, mešajući neprestano. Ostavite ih da se ohlade i sameljite ih u blenderu.
Počnite da sklapate tortu.
Stavite jednu koru, prelijte sa 5-6 kašike kafe, namažite sa treććinom gotovog krema i pospite ispečenim i samlevenim lešnicima. Možete da koristite i drugo koštunjavo voće.
Tako nastavite i sa ostalim sastojcima. Namažite tortu i sa strane.
Istopite na pari čokoladu i ukrasite po vašoj želji.
Ostavite gotovu tortu u frižideru nekoliko sati.
Prijatno!