Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa gotovim korama i pavlakom

Torta sa gotovim korama i pavlakom

Desi MarinovaDesi Marinova
Kuvar
541620725
Torta sa gotovim korama i pavlakom
Fotografije: Desi Marinova
1 / 3
10/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Torta za zauzete domaćice koje cene svoje vreme - lako se priprema i sa garantovano ukusnim rezultatom"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 kutija, gotove
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • tečna čokolada - 200 g
  • keks - 100 g kakao
  • za sirup
  • voda - 80 ml
  • šećer - 80 g
  • vanila - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

U vodi rastvorimo šećer i dodamo vanilu da dobijemo sirup.

Dve gotove kore iseći na tri jednaka dela, a treću koru na trake debljine 2 cm. Umutiti mikserom slatku pavlaku i odvojiti 1/3 od nje. U preostale 2/3 pavlake dodajte tečnu čokoladu i ponovo umutite mikserom.

Kada završimo sa kremom, počinjemo da pravimo tortu. Prvi pravougaoni komad kore stavite na prostirku i prelijte sirupom, pa premažite čokoladnim kremom i pospite izmrvljenim keksom. Na njega stavljamo sledeći komad kore i ponavljamo postupak, završavajući trećom korom.

Treću koru ravnomerno premažite čokoladnim kremom. Treću koru koju smo isekli na trakice prelijemo sirupom i namažemo kremom i keksom, nakon čega počinjemo da uvijamo. Navijamo prvu traku, dodamo sledeću, do poslednje.

Kada smotamo trake i formiramo krug, stavljamo ga na pravougaoni deo torte. Tako dobijamo dva sprata. Za dekoraciju koristimo izdvojeni krem ubrizgavanjem gornjeg sloja. Ako nemate kesu pri ruci, lako je možete napraviti od papira za pečenje.

Krem tortu ukrašavamo sa još kakao keksa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: