Klasičan sutlijaš

Maria SimovaMaria Simova
Početnik
9341013k241
Klasičan sutlijaš
Fotografije: Maria Simova
1 / 18
20/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Minut za klasiku - uzmite po jednu kašiku i da ispoštujemo ovaj klasični sutlijaš kako dolikuje"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pirinač dobro tekućom vodom.

Stavite ga u šerpu zajedno sa vodom i kuvajte dok ne nabubri (da upije svu vodu). U tom trenutku dodajte sveže mleko sa prstohvatom soli, mešajte periodično da ne zagori.

Nakon što ponovo provri dodajte šećer i vanilu, kuvajte dok se pirinač potpuno ne skuva (ne omekša). Skinite sa vatre i rasporedite u posude ili čaše.

Dok se sutlijaš hladi, kašikom promešajte svaku posudu pažljivo. To se radi da pirinač ne ostane dole i zbijen, nego da bude mekan kao krem.

Servirajte klasičan sutlijaš potpuno ohlađen i posut cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: