Način pripreme
Za podlogu: Mleveni keks staviti u dublju posudu, dodati otopljen margarin i izmešati špatulom.
Za beli deo: Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. Dodati šećer u prahu, kiselu pavlaku, kajmak i sve lagano umutiti mikserom.
Za voćni deo: U šerpu staviti maline, dodati šećer i 50 ml vode. Želatin razmutiti u 50 ml vode, izmeśati i sipati u šerpu sa malinama.
Staviti šerpu na vatru i kuvati na umerenoj vatri dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.Skloniti šerpu sa ringle i osraviti ds se smesa ohladi, ali ne potpuno, već da smeaa bude mlaka.
Finalni postupak: U 6 čaša rasporediti smesu od keksa i margarina.
Preko naneti beli deo.
Zatim, rasporediti voćni deo i ostaviti da se dobro ohladi.
Savet: Keks koristite po sopstvenom izboru. Umesto ala kajmaka možete koristiti neki drugi neslani sir.
Prijatno!