Način pripreme
Pomešajte pavlaku sa sokom (tečnosti) iz slatka od smokava. Ako nije dovoljno slatko po vašem ukusu, dodajte šećer i ponovo promešajte.
Poređajte prvi red piškota u kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju. Moj kalup je okrugao i zato je bilo potrebno da sečem uglove i male delove od piškota da bi dobila popunjen red od piškota.
Najbrže bi bilo sa pravougaonim kalupom, ali ako nemate možete koristiti okrugao.
Ugrejte malo sveže mleko i pospite ga preko piškota, nemojte preterivati jer će piškote da se natope od pavlake. Odozgo sipajte jedan deo krema od pavlake (podelite krem na 3 dela).
Isecite smokve od slatkog na tanke kriške i poređajte na pavlaku. Napravite drugi red piškota i ponovo sve ponovite. Završite piškotaam i kremom.
Tortu od piškota pospite mlevenim orasima i kokosovim brašnom.
Stavite tortu u frižider na jednu noć da piškote omekšaju.
Kalup za torte je prečnika 15 cm - 3 reda piškota.