Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Piškota»Torta sa kiselom pavlakom i piškotama

Torta sa kiselom pavlakom i piškotama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k136
Torta sa kiselom pavlakom i piškotama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
20/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ovo je ona torta koju ne možeš samo da probaš, nego ti dođe da pojedeš celu"

Potrebni sastojci

  • piškote - oko 33 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatko od smokava - 200 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 100 ml
  • orasi - mleveni, za posipanje
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte pavlaku sa sokom (tečnosti) iz slatka od smokava. Ako nije dovoljno slatko po vašem ukusu, dodajte šećer i ponovo promešajte.

Poređajte prvi red piškota u kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju. Moj kalup je okrugao i zato je bilo potrebno da sečem uglove i male delove od piškota da bi dobila popunjen red od piškota.

Najbrže bi bilo sa pravougaonim kalupom, ali ako nemate možete koristiti okrugao.

Ugrejte malo sveže mleko i pospite ga preko piškota, nemojte preterivati jer će piškote da se natope od pavlake. Odozgo sipajte jedan deo krema od pavlake (podelite krem na 3 dela).

Isecite smokve od slatkog na tanke kriške i poređajte na pavlaku. Napravite drugi red piškota i ponovo sve ponovite. Završite piškotaam i kremom.

Tortu od piškota pospite mlevenim orasima i kokosovim brašnom.

Stavite tortu u frižider na jednu noć da piškote omekšaju.

Kalup za torte je prečnika 15 cm - 3 reda piškota.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: