Pileća krilca s paradajzom i krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
31/07/2019
"Najobičnija jela su po pravilu najukusnija "
Priprema30 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano254
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 6 komada
  • krompir - 7 - 8 komada
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • biber
  • peršun - suv
  • ulje
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se stavljaju ulje i maslac da se istope na umerenoj vatri. Dodaje se sitno isečen luk i zaprži se.

Dodaje se krompir, isečen na kocke, zaprži se zajedno sa malo luka i dolivaju se dve šolje vode.

Smesa se ostavlja da provri oko 20 minuta. Nakon toga se dodaje ne kocke isečen paradajz. Začinjava se solju, biberom i peršunom.

Na kraju se dodaju krilca. Jelo se prebacuje u posudu za pečenje. Doliva se još malo vode i peče se u rerni na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar