Način pripreme
Fantastično pečeno pileće belo meso sa malo sastojaka, ali veoma ukusno i jednostavno za pripremu.
Prerežite svaki komad mesa na pola po sredini da biste napravili dva srednje tanka fileta. Pospite solju, biberom i origanom ili majčinom dušicom.
Meso poređajte u pleh na papir za pečenje, pa pripremite preliv.
U posudi umutite jaje sa uljem. Dodajte rendani kačkavalj, sitno seckani peršun i dobro promešajte.
Oljuštite tikvicu i isecite je na srednje tanke trake.
Na svaki komad pilećeg filea stavite traku tikvice i lagano posolite.
Na vrh rasporedite smesu od jaja i kačkavalja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, pa skinite foliju i pecite do zlatne boje.
Pečenu piletinu poslužite sa sezonskim povrćem. Sočno i veoma ukusno - prijatno!