Savršeno pečeni pileći bataci

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
05/08/2019
"Ako mislite da je spremanje savršeno pečenih pilećih bataka lak posao, u pravu ste - vidite kako "
Priprema20 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno180 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano347
  • Pregledi tokom meseca347
  • Pregledi tokom sedmice69
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se operu, osuše i natrljaju sa kašom napravljenom od soka od jednog limuna, dimljene aleve paprike, estragona, kurkume, bibera i soli po ukusu.

Ostavljaju se pokriveni u frižideru tokom jedne noći da upiju arome začina.

Nakon toga pileći bataci se zaprže na kratko u tiganju sa maslacem i maslinovim uljem, da se zadrže sokovi u mesu.

Poređaju se u posudu za pečenje, odozgo se prelivaju sa preostalom masnoćom iz tiganja, a na dno posude se sipa belo vino.

Jelo se peče oko 2 i po sata na 160 stepeni, pri čemu se proverava nakon prvog sata.

Za garnirung možete da spremite krompir ispečen u rerni.

Servirajte savršene pečene pileće batake prelivene sa sokom koji se izdvojio u posudi.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar