Način pripreme
1. Luk narendajte na sitno i uklonite mu opne. Sitno iseckajte peršun.
2. Stavite ih u mleveno meso zajedno sa solju i začinima i dobro izmešajte.
Ako imate vremena, aromatizirano mleveno meso ostavite da odstoji nekoliko sati ili jednu noć u frižideru.
3. Dodajte rendani kačkavalj u smesu za kuglice i još jednom premesite mleveno meso.
Oblikujte kuglice manje od oraha i svaku uvaljajte u brašno i poređajte na veliki list kuhinjskog papira.
4. Da biste završili pohovanje malih slatkih kuglica od mlevenog mesa, umutite dva jaja sa malo soli, a u prezle izmrvite ljutu papriku i promešajte. Po želji možete dodati još neki začin.
5. Potopite pobrašnjene ćuftice u jaje, a zatim uvaljajte u prezle.
Pržite ih na ulju zagrejanom na umerenoj vatri i vadite na kuhinjski ubrus da biste uklonili višak masnoće.
Važno je da kuglice napravite male kako bi se unutra dobro ispržile, a iz istog razloga vatra ne bi trebalo da bude jaka, kako ne bi pregorele prezle, a unutrašnjost ostala sirova.
6. Pohovane kuglice od mlevenog mesa poslužite sa svežom salatom ili krompirom.
Prijatno!