Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Trouglovi»Trouglovi od jabuka

Trouglovi od jabuka

Trouglovi od jabuka
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
9
"Omiljeni ukus iz detinjstva - aromatični trouglovi sa nadevom od svežih jabuka"

Potrebni sastojci

  • kore - 3 lista, za pitu
  • ulje - 50 ml, za premazivanje
  • jabuke - 4 komada
  • šećer - 3 supene kašike
  • keks - 4 komada, mleveni
  • kora od pomorandže
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 1 supena kašika, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kore otvaramo i svaku sečemo na tri trake vertikalno.

Jabuke očistimo od semenki i izrendamo krupnije. Pomešamo sa šećerom, cimetom, mlevenim keksom i rendanom korom od pomorandže za svež miris.

Svaku traku namažemo uljem i u uži kraj stavljamo mali deo nadeva od jabuka.

Uvijamo u trougao, poređamo u namazan pleh. Odozgo premažemo uljem.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Vadimo i posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: