Način pripreme
Počinjemo naše nemačke trouglove od lešnika, tako što u posudi pomešamo brašno sa praškom za pecivo. Dodajemo polovinu (100 g) šećera i mešamo rukom.
Nakon toga slede jaja i vanila. Mutimo mikserom i dodajemo prethodno rastopljenih 130 g maslaca. Dobijamo glatko testo sa maslacem. Ako vam se čini da je lepljivo, možete dodati još malo brašna.
Obložite odgovarajući pleh papirom za pečenje. Odozgo namažite maslacem i rasporedite testo. Najlakša je prstima.
Preostali maslac (200 g) rastvorite na pari i u njega dodajte preostali šećer (200 g). Dodajte lešnike u smesu i lepo promešajte. Čim se smesa dobro pomeša, odvojite sa strane i sačekajte da se ohladi.
Sa ovom smesom ravnomerno namažite koru od maslaca. Odozgo namažite džemom od jagoda.
Kolač sa džemom pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Čim bude gotov i dok je još topao, uz pomoć oštrog noža isecite na trouglove.
Ostavite da odstoji jednu noć na hladnom (nije obavezno da bude u frižideru).
Poslednji korak u prirpemi ovih nemačkih trouglova od lešnika je njihov ukras sa čokoladom.
Na pari rastopite 200 g tamne čokolade. Svaki ugao potopite u nju i ostavite sa strane da se osuši.
Imate raskošan nemački kolač.