Kore za tortu sa kondenzovanim mlekom

05/09/2019
"Najkepše torte su one koje pripremate sa korama koje smo mi napravili - a evo vam i jedan jednostavan recept "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo kondenzovano mleko u posudu, dodajemo jaje i lepo promešamo. Posle sipamo čašu brašna i prašak za pecivo i počinjemo da mešamo, postepeno dodajemo još brašna.

Kad postane teško da mešamo kašikom prebacujemo na glatku površinu i mesimo sa još brašna. Testo ne treba da bude previše tvrdo, ono treba da bude meko i elastično.

Podelimo ga na 8 loptica i svaku razvučemo na koru debljine 4-5 mm.

Pečemo na SREDNJE ugrejanom tiganju, malo izbušimo viljuškom.

Peku se veoma brzo! Kad ispečemo sa jedne strane, okrećemo sa druge.

Stavljamo jednu na drugu i plitak tanjir odgovarajućeg prečnika i isečemo sa strane po ivicama. Isečci će nam poslužiti za posipanje buduće torte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar