Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kore za tortu»Kore za tortu sa kondenzovanim mlekom

Kore za tortu sa kondenzovanim mlekom

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
4714
Kore za tortu sa kondenzovanim mlekom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Najkepše torte su one koje pripremate sa korama koje smo mi napravili - a evo vam i jedan jednostavan recept"

Potrebni sastojci

  • kondenzovano mleko - 1 kutija, zaslađeno
  • prašak za pecivo
  • brašno
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo kondenzovano mleko u posudu, dodajemo jaje i lepo promešamo. Posle sipamo čašu brašna i prašak za pecivo i počinjemo da mešamo, postepeno dodajemo još brašna.

Kad postane teško da mešamo kašikom prebacujemo na glatku površinu i mesimo sa još brašna. Testo ne treba da bude previše tvrdo, ono treba da bude meko i elastično.

Podelimo ga na 8 loptica i svaku razvučemo na koru debljine 4-5 mm.

Pečemo na SREDNJE ugrejanom tiganju, malo izbušimo viljuškom.

Peku se veoma brzo! Kad ispečemo sa jedne strane, okrećemo sa druge.

Stavljamo jednu na drugu i plitak tanjir odgovarajućeg prečnika i isečemo sa strane po ivicama. Isečci će nam poslužiti za posipanje buduće torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: