Način pripreme
Umutite deset belanaca.
U njih postepeno dodajte šećer i orahe i zdravo brašno od rogača kao i 5 vanila.
Stavite u posudu za tortu foliju (ja koristim ponekad i posude za picu - super su tanke i ispadnu ukusne kore sa orasima), namažite masnoćom i stavite odozgo deo smese.
Ovi sastojci treba da budu dovoljni da se ispeku 3-4 pripremljene kore za trotu, zavisi od debljine.
Pecite kore od oraha za tortu na 150 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju blagu preplanulost, pri čemu je dovoljno 15-25 minuta - zavisno od rerne.
Setite se, da kad se kore ohlade, stvrdnu se, odnosno ne treba da budu mnogo tvrde dok su još u rerni. Probajte čačkalicom.
Bonus: Ako se pitate šta da radite sa 10 žumanaca - krem od jaja ili krem Brule je dobra varijanta - čak i da nije za vaša tortu.
Ove kore su idealne za spremanje Garaš torte.