Petifuri sa džemom

19/10/2019
"Izvadite teglu omiljenog džema i iskoristite je za ovaj petifuri - eto tako čovek postaje srećan i čini sreću drugima "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, vanilom i uljem i postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo. Oblikujte testo u loptu i podelite ga na 2-3 dela. Razvijte ih do debljine od 3 mm - koliko je razvijeno testo tanje, to su kolačići hrskaviji.

Od jedne polovine napravite krugove uz pomoć kalupa ili čaše, a od druge polovine napravite krugove koji će u sredini imati rupe u obliku malog kruga, zvezdice ili drugog oblika.

Poređajte ih u tepsiju sa papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike 10 minuta - dok ne dobije rozikastu boju.

Ohlađene kolačiće bez rupe namažite džemom i slepite ih s onim sa rupom. Pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
19.10.2019 21:30
Baš mi se dopadaju
0
0