Način pripreme
Skuvati 1l mleka, smanjiti temperaturu, pa dodati razmućene 4 kesice pudinga sa 6 kašika šećera. Mešajući da se ne zgrudva kuvati oko dva-tri minuta. Skloniti s peći da se ohladi.
Umutiti 5 jaja, 100 ml ulja i 250 g šećera u penastu masu, pa dodati prašak za pecivo prosejan sa 250 g brašna i 3 kašike kakaa. Smesu usuti u podmazan kalup za tortu. Odozgo lagano rasporediti kuvani puding, vadeći ga kašikom za sladoled ili supenom kašikom ( kašiku namažite uljem ili vodom da se ne lepi).
Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 min.
Dok se kolač peče, umutiti kiselu pavlaku sa šećerom, pa posle 30 min pečenja, izvaditi kolač premazati ga kiselom pavlakom koju smo umutili i vratiti u rernu još nekih 10 minuta da se peče.
Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, izvaditi na tacnu ili skinuti samo obruč kalupa, ukrasiti voćem po ukusu i slatkom pavlakom za šlag.
Ja sam radila bez voća samo sa prelivom od čokolade odozgo.