Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Lenja Penjurlija
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lenja penjurlija sa siromU veliku posudu sipajte blago zagrejano mleko i rastvorite kvasac u njemu.
Dodajte umućena jaja, so i promešajte, dodajte deo po deo prosejanog...
Brza lenja penjurlija
Veoma je ukusna ova penjurlija i mnogo je laka za spremanje, nema mešenja, nema narastanja.
Umutimo jaja viljuškom....
Penjurlija u ružama
Sačekajte da penjurlija ponovo naraste još 30 minuta, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta dok ne porumeni....
Penjurlija sa mesom
Pripremamo nadev, tako što u vrelom ulju ispržimo luk iseckan na sitno. Dodamo mu mleveno meso, a posle biber, brašno i ako je neophodno so po ukusu...
Penjurlija sa sirom
Prosejemo brašno u koje dodajemo so. Kvasac rastvaramo u hladnom svežem mleku, šećeru i dve kašike brašna. Pravimo udubljenje u koje sipamo nakisli...
Penjurlija sa prazilukom
Kad penjurlija nadođe, obilno namažemo jajetom i pečemo dok ne bude gotovo....
Slojevita penjurlija sa sirom
Peći penjurliju na 170 stepeni na umerenoj temperaturi, dok gibanica ne porumeni....
Mekana penjurlija sa sirom
Zamesite meko testo od namirnica bez sira i masnoće. Podelite ga na 9 loptica i ostavite da odmori 15 minuta.
Ugrejte ulje, ali da ne bude vruće...
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: