Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Lenja Penjurlija
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Veoma je ukusna ova penjurlija i mnogo je laka za spremanje, nema mešenja, nema narastanja.
Umutimo jaja viljuškom....

Sačekajte da penjurlija ponovo naraste još 30 minuta, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta dok ne porumeni....

Kad penjurlija nadođe, obilno namažemo jajetom i pečemo dok ne bude gotovo....

Pripremamo nadev, tako što u vrelom ulju ispržimo luk iseckan na sitno. Dodamo mu mleveno meso, a posle biber, brašno i ako je neophodno so po ukusu...

Prosejemo brašno u koje dodajemo so. Kvasac rastvaramo u hladnom svežem mleku, šećeru i dve kašike brašna. Pravimo udubljenje u koje sipamo nakisli...

Zamesite meko testo od namirnica bez sira i masnoće. Podelite ga na 9 loptica i ostavite da odmori 15 minuta.
Ugrejte ulje, ali da ne bude vruće...

Peći penjurliju na 170 stepeni na umerenoj temperaturi, dok gibanica ne porumeni....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: