Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Lenja Penjurlija
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

U veliku posudu sipajte blago zagrejano mleko i rastvorite kvasac u njemu.
Dodajte umućena jaja, so i promešajte, dodajte deo po deo prosejanog...

Veoma je ukusna ova penjurlija i mnogo je laka za spremanje, nema mešenja, nema narastanja.
Umutimo jaja viljuškom....

Kad penjurlija nadođe, obilno namažemo jajetom i pečemo dok ne bude gotovo....

Prosejemo brašno u koje dodajemo so. Kvasac rastvaramo u hladnom svežem mleku, šećeru i dve kašike brašna. Pravimo udubljenje u koje sipamo nakisli...

Pripremamo nadev, tako što u vrelom ulju ispržimo luk iseckan na sitno. Dodamo mu mleveno meso, a posle biber, brašno i ako je neophodno so po ukusu...

Dok je još vruća, penjurlija sa semenkama se maže grudvom maslace za aromu i sjaj....

Kada penjurlija nadođe, premazuje se umućenim žumancem i stavlja se da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C otprilike 40 minuta....

Međutim, ako to uradite sa domaće spremljenim maslacem, mlekom, sirom i kačkavaljem, to će biti najdivnija, ukusna i aromatična penjurlija koju ste...

Pečemo u zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni jednostavnu penjurliju sa sirom.
Dobija se aromatična i veoma ukusna penjurlija sa sirom....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: