Način pripreme
Ko od nas ne voli miris i ukus sveže ispečenog domaćeg hleba? A koliko nas odustaje od njegove pripreme zbog nedostatka vremena, a često nas mrzi da se potrudimo više.
Postoji rešenje za to, kada nam je ležernije i želimo da sačuvamo snagu. Onda je to ovaj lenji hleb, koji ni po čemu ne odstupa od onih kojima je potrebna duža i teža prirpema.
Da biste napravili, još više bi vam olakšao jedan secko ili mikser sa nastavcima za testo.
Stavite sve sastojke u posudu i uključite mešenje. Najviše 3-4 minuta i vaše testo za hleb će biti gotovo, da ne traćite ni gram snage.
I stvarno nije potrebno da kvasac nadođe prethodno, kada prirpemate ovaj hleb. Možete da ga rastvorite u delu vode da biste bili sigurni da će da se idealno integriše u ste.
Osetite dodir da li je samo testo previše mekano i ako je potrebno dodajte još brašna.
Svaka vrsta i marka brašna ima različite sposobnosti za upijanje tečnosti.
Lepo je da u ovom slučaju kombinujete 50/50 brašno od tvrde pšenice sa visokim sadržajem glutena i ono koje je laganij, za slatkiše i kolače.
Na taj način sama konzistencija postane laganija i tekstura hleba vazdušastija.
Testo treba da ostnane mekše, čak je dopušteno da se malo lepi. Da biste ga izvadili iz posude i oblikovali, namažite ruke uljem ili maslinovim uljem.
Stavite u okrugao pleh prečnika 22 cm, obložen papirom za pečenje.
Sačekajte 40 minuta da nadođe, pospite brašnom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni.
Pecite hleb dok ne dobije zlatnu boju i uverite se da li je poptuno peče, udarite po korici - ako izdaje šupalj zvuk, onda je gotov.
Ostavite da se ohladi na rešetku i servirajte na trpezu.
Prijatno!