Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Puding»Puding sa bananama

Puding sa bananama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Puding sa bananama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
8
"Ne znamo koliko je sati, ali smo sigurni da je vreme za puding sa bananama"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, sa ukusom vanile
  • banane - 5 komada
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • žumance - 4 komada
  • skrob - 70 g, NE zamenjujte ga s brašnom
  • šećer - 130 g
  • maslac - 20 g
  • vanila - 2 komada
  • so - prstohvat
  • za dekoraciju
  • belance - 4 komada
  • šećer - 130 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite žumanca i šećer. Blago ih umutite metalnom žicom za mućenje. Dodajte skrob, prstohvat soli i vanilu. Nalijte 300 ml svežeg mleka.

Dobro homogenizujte smesu i polako dolivajte ostalo mleko. Stavite šerpu na ringlu i pri neprestanom mešanju sgustite krem. Gotov krem ohladite.

U tepsiju veličine 18х25 cm naređajte red keksa (nije neophodno da ga potapate u mleko), red banana iseckanih na kolutove, i bogato sipajte krem. Nastavite tako dok vam svi sastojci ne nestanu.

Umutite belanca sa šećerom da se dobije tvrdi sneg. Njima prekrijte puding.

Zagrejte rernu na 160 stepeni i pecite 5-6 minuta ili dok belanca ne postanu blago smeđe boje. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi.

Ohlađeni puding stavite u frižider na par sati pre komzumacije.

Ako želite da izbegnete pečenje, umutite 250 ml pavlake i njome prekrijte puding.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: