Puding sa bananama

02/11/2019
"Ne znamo koliko je sati, ali smo sigurni da je vreme za puding sa bananama "
Priprema15 min.
Kuvanje6 min.
Ukupno21 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, sa ukusom vanile
  • banane - 5 komada
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • žumance - 4 komada
  • skrob - 70 g, NE zamenjujte ga s brašnom
  • šećer - 130 g
  • maslac - 20 g
  • vanila - 2 komada
  • so - prstohvat
  • za dekoraciju
  • belance - 4 komada
  • šećer - 130 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite žumanca i šećer. Blago ih umutite metalnom žicom za mućenje. Dodajte skrob, prstohvat soli i vanilu. Nalijte 300 ml svežeg mleka.

Dobro homogenizujte smesu i polako dolivajte ostalo mleko. Stavite šerpu na ringlu i pri neprestanom mešanju sgustite krem. Gotov krem ohladite.

U tepsiju veličine 18х25 cm naređajte red keksa (nije neophodno da ga potapate u mleko), red banana iseckanih na kolutove, i bogato sipajte krem. Nastavite tako dok vam svi sastojci ne nestanu.

Umutite belanca sa šećerom da se dobije tvrdi sneg. Njima prekrijte puding.

Zagrejte rernu na 160 stepeni i pecite 5-6 minuta ili dok belanca ne postanu blago smeđe boje. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi.

Ohlađeni puding stavite u frižider na par sati pre komzumacije.

Ako želite da izbegnete pečenje, umutite 250 ml pavlake i njome prekrijte puding.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar