Način pripreme
U šerpu stavite žumanca i šećer. Blago ih umutite metalnom žicom za mućenje. Dodajte skrob, prstohvat soli i vanilu. Nalijte 300 ml svežeg mleka.
Dobro homogenizujte smesu i polako dolivajte ostalo mleko. Stavite šerpu na ringlu i pri neprestanom mešanju sgustite krem. Gotov krem ohladite.
U tepsiju veličine 18х25 cm naređajte red keksa (nije neophodno da ga potapate u mleko), red banana iseckanih na kolutove, i bogato sipajte krem. Nastavite tako dok vam svi sastojci ne nestanu.
Umutite belanca sa šećerom da se dobije tvrdi sneg. Njima prekrijte puding.
Zagrejte rernu na 160 stepeni i pecite 5-6 minuta ili dok belanca ne postanu blago smeđe boje. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi.
Ohlađeni puding stavite u frižider na par sati pre komzumacije.
Ako želite da izbegnete pečenje, umutite 250 ml pavlake i njome prekrijte puding.