Način pripreme
1. Tahini od susama se stavi u vodu, blago se zagreje do telesne temperature i u njih se izdrobi kvasac. Meša se i ostavlja se da se aktivira.
2.Brašno se proseje u posudi i napravi se rupa u sredini. U nju se sipa kvasac koji peni, mast i blago umućeno jaje.
3. Umesi se meko testo, ali da se ne lepi, tako što se u procesu mešanja dodaje so, kao i još brašna, da se testo ne bi lepilo za vaše prste i za radnu površinu. Trudite se da dobijete glatkost i elastičnost testa kroz duže mešanje, a ne dodavanje preterano mnogo brašna, da ne bi postalo tvrdo.
4. Oblikuje se hleb prema vašem izboru - okrugao, duguljast, viši, pljoskastiji.
Stavlja se u tepsiju, prekrivenu papirom za pečenje i ostavi se u toploj prostoriji oko 1 sat da naraste.
5. Hleb se pospe s malo brašna i krupnom soli i peče se oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok se ne dobije zlatkasta korica.
6. Ohladi se na podmetaču, iseče na kriške i posluži.