Način pripreme
Aktivirati kvasac u maloj količini toplog mleka sa šećerom i malo brašna. Umutiti jaja i dodati preostalo mleko. U prosejano brašno sipati kvasac i smesu sa mlekom, nakon čega umesiti elastično testo.
Testo podeliti na 6 jednakih loptica. Četiri loptice razviti oklagijom u veličini pleha, i namazati ulje. Ređati ih jednu preko druge, bez četvrte. Naseći ih na 8 delova, početi od sredine, ali ne seći do kraja, da ostane otprilike oko 2 cm.
Svaki list trougla, koji smo isekli, prebacujemo na onaj do njega i podavijamo odozdo. Od druge lopte testa oblikovati glatku loptu i staviti je u sredinu, za centar. Četvrtu razviti oklagijom i rezati je valjkom, koji pravi rešetku. Postaviti je preko glatke lopte, za centar.
Na početku ostaviti testo, veličine oraha, i od njega praviti krst. Razviti malu koru i iseći krst. Pogaču ostaviti na toplom, da naraste. Kada naraste, premazati je žumancem, posuti semenima, i peći je u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.