Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Pita štrudla sa jabukama, orasima i suvim grožđem

Pita štrudla sa jabukama, orasima i suvim grožđem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pita štrudla sa jabukama, orasima i suvim grožđem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Kada se pitate da li da pripremite štrudlu ili pitu - napravite ovu jedinstvenu pita štrudlu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada
  • jabuke - 2 velike
  • kravlji maslac - 100 g
  • prezle - 100 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • orasi - 50 g
  • smeđi šećer - 4 supene kašike
  • sok od limuna - jednog limuna
  • cimet - 1 kašičica
  • rum - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite suvo grožđe na 15 minuta u malo vode, dodajte 3-4 supene kašike ruma.

Isecite jabuke na male komade. Prelijte sokom jendnog limuna, pospite sa 4 supene kašike braon šećera i kašičicom cimeta.

Promešajte dobro voće sa začinima.

Obložite kalup od 20 cm, sa ivicama koje se skidaju, papirom za pečenje. Preko stavite jednu koru, ivice da ostanu van. Namažite obilno rastopljenim kravljim maslacem.

U posudi pomešajte jabuke, krupnije isečene orahe, suvo grožđe i prezle. Sipajte nadev na dno i poravnajte. Preko nadeva stavite drugu koru, namažite kravljim maslacfem, nakon toga još ednu i tako dok ne potrošite svih 6 kora.

Savijte ivice kora ka unutra. Namažite kravljim maslacem i pospire braon šećerom.

Pecite pita štrudlu na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju.

Gotovu slatku pitu izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu i ostavite na rešetku da se ohladi.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: