Način pripreme
Da biste pripremili pitu od limuna, potrebno je da osušite kore. Iskidajte listove jedan po jedan na komade i stavite u pleh.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 100 stepeni sa ventilatorom i sušite oko 30 minuta, periodično okrećite pažljivo.
Izvadite osušene listove iz rerne i ostavite da se ohlade.
Pripremite sirup, pomešajte sve sastojke i nakon što provri kuvajte 2 minuta, skinite sirup sa vatre i ostavite da se ohladi potpuno.
U posudi pomešajte ulje i šećer, promešajte. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje. Dodajte vanilu, sitno izrenane korice limuna i kiselo mleko, promešajte.
Dodajte prašak za pecivo i počnite da dodajete ohlađene komade kora, potapajte ih i pritiskajte spatulom da potonu u smeus. Kad završite sa korama i uverite se da su dobro pokvašene od smese ostavite da se natope dobro, oko 20-30 minuta u njoj.
Sipajte natopljenu smesu u pravougaoni pleh i poravnajte, stavite pleh sa slatkom pitom u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 30-35 minuta dok ne dobije zlatnobraon boju.
Izvadite pleh i prelijte toplu slatku pitu od limuna hladnim sirupom, ostavite da se natopi i potpuno ohladi.