Način pripreme
Izmrvite keksiće u blenderu (ili na neki drugi način) i pomešajte ih sa istopljenim maslacem. Dobro sve pomešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Sipajte smesu u pravougaoni kalup (ili neki drugi) i pritiskajte (najbolje rukama) sve dok masu dobro sabijete tako da bude ravna.
Oljuštite banane i prepolovite ih po dužini pa ih onda iseckajte na sitne komadiće.
U veću posudu stavite krem sir, šećer, ekstrakt vanile i maslac i dobro ih umutite ručnim mikserom sve dok ne dobijete glatki krem. U krem zatim dodajte iseckane komadiće banane.
Dobijeni krem premažite preko baze koju ste napraviili sa keksićima.
Umutite 100 g šlaga (sa mlekom ili vodom) i nanesite preko krema.
Višnje iseckajte na polovine i stavite na vrh, preko šlaga.
Zatim pospite iseckanim orasima.
Za kraj prelijte kolač istopljenom čokoladom.
Dobro ohladite (makar 2 sata) u frižideru pre služenja. Isecite na kocke.
Uživajte!