Način pripreme
U velikoj posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i kašičicom praška za pecivo.
Dodajte mu jedno jaje, jedno žumance, 100 g šećera i na parčiće isečen hladan maslac. Aromatizujte narendanom korom jednog limuna i jednom kesicom vanile.
Zamesite meko maslac testo. Izmešano testo stavite u frižider na jedan sat.
Od ohlađenog tesdta otkinite malo parče. Preostalo razvijte na parčetu papira za pečenje.
Prebacite ga u izduženu posudu za pečenje prečnika 28/18 cm. Oformite visoke ivice.
Od izdvojenog testa napravite fitilj. Njime razdvojte testo na 6 sektora.
U svaki sektor (kutiju) sipajte marmeladu od šljiva i džem od dunja.
Trudite se da ih ređate po boji da kolač izgleda lepše.
Pecite krostatu na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Nakon pečenja prebacite krostatu sa marmeladom od plavih šljiva i džema od dunja na rešetku i pospite po krajevima šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!
Komentari