Način pripreme
Izmrviti (ili samleti) keks pa u njega umešati otopljeni maslac. Sjediniti masu i od nje formirati koru na dnu okruglog kalupa (sa stranicama koje mogu da se odvajaju).
Ohladiti u frižideru dok se stegne.
U dubljoj posudi umutiti mikserom krem sir sa slatkom pavlakom, šećerom u prahu i korom od 4 pomorandže sve dok se ne dobije čvrst fil. Preliti preko kore u kalupu. Hladiti 4-6 sati.
U šerpi na šporetu sipati 150 ml vode i dodati šećer, pa mešati dok se šećer ne otopi. Dodati kesicu želatina i sok 4 pomorandže (treba da bude 350 ml ovog soka). Sve sjediniti i sipati po vrhu čizkejka. Ohladiti preko noći.
Crnu čokoladu otopiti pa je izliti na pek papir. Izlomiti je na komade pa njima ukrasiti čizkejk.
Seći na kriške.
Prijatno!
Komentari