Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Filbertini (božićni kolači od lešnika)

Filbertini (božićni kolači od lešnika)

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912495k
Filbertini (božićni kolači od lešnika)
Fotografije: Rositsa Petrova
6 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
45
"Sjajni božićni kolači sa lešnicima, kojima bismo dodali samo šolju toplog mleka i upaljen kamin pokraj jelke"

Potrebni sastojci

  • lešnici - 150 g
  • maslac - 100 g
  • brašno - 200 g
  • jaja - 3 komada (samo žumanca)
  • šećer - 130 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 3 komada
  • kardamon - 1 - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite lešnike u blenderu. Izdvojte pola njih za valjanje božićnih kolača.

Maslac treba da je odstajao na sobnoj temperaturi bar 30 minuta.

U posudi prosejte brašno. Dodajte šećer, vanile, prašak za pecivo i maslac, prethodno isečen na kocke. Promešajte dobro rukama dok se maslac ne upije.

Nakon toga dodajte pola lešnika, žumanca i kardamon. Zamesite testo i oblikujte u loptu. Uvijte ga u streč foliju i stavite u frižider na 30 minuta.

Od ohlađenog testa kidajte komade veličine oraha, koje uvaljate u mlevene lešnike.

Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje. Poređajte kolače na rastojanju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Nako što se filbertini potpuno ohlade čuvajte u zatvorenoj kutiji.

Od ove doze izašlo je 45 komada božićnih kolača filbertini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: