Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini čokoladni vulkan

Mafini čokoladni vulkan

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Šegrt
3411222
Mafini čokoladni vulkan
Fotografije: Hristo-Y-Moni
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Odmah skačemo od uzbuđenja čim vidimo pred sobom ovaj čokoladni vulkan - i vi, zar ne"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 150 g
  • maslac - 220 g
  • brašno - 110 g
  • čokolada - 220 g, crna (može i mlečna)
  • kakao - 5 g, čist, u prahu
  • cimet - 1/2 kašočice
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo maslac sa šećerom u vazdušast krem i stavljamo jaja jedno po jedno, ne prestajući da mutimo dobro nakon svakog jaja.

Prethodno sam istopila čokoladu u mikrotalasnoj ili na vodenoj pari.

Nakon što stavim sva jaja sipam istopljenu čokoladu (ohlađenu), cimet, kakao i prstohvat soli.

Mešam dobro i na kraju stavljam brašno.

Sipam u metalne posudice za krem karamel, prethodno ih mažem iznutra maslacem i posipam brašnom.

Pokrivam ih prozračnom folijom i zamrzavam.

Rerna se zagreva na 180 stepeni, posudice se vade iz frižidera/zamrzivača i direknto se stavljaju u zagrejanu rernu.

Ne odmrzavaju se pre toga.

Mafini se peku oko 18-20 minuta i vade se, ne treba da se prepeku jer neće imati tečnu unutrašnjost, već će postati kako kolači.

Gotovi čokoladni mafini se stavljaju na tanjirić i serviraju se odmah topli sa kuglom sladoleda od vanile ili umućenom pavlakom.

Sjajni mafini Čokoladni vulkan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
da li može da se meša ulje i maslac ili mora samo maslac?
28.12.2023 16:56