Način pripreme
1. Skuvano, oljušteno i osušeno ketenje se samelje u brašno. Ono je blago vlažno zato i sam kolač ispada blago vlažan.
2. U posudi umutite jaja i šećer. U šećer sipajte ulje, mleko i sok od pomorandže. Za izraženiji ukus možete da narendante i deo kore citrusa.
3. Dodajte brašno od kestenja, a nakon toga u porcijama i obično brašno, prosejano sa praškom za pecivo i solju. To se radi uz mešanje špatulom kružnim pokretima, dok se potpuno ne sjedini.
Smesa je retka, ali ako vam se čini previše tečna stavite još malo brašna, nemojte da je učinite gustom.
4. Sipajte orahe - krupno iseckane, promešajte i sipajte u posudu za pečenje prečnika 22 cm, pokrivenu papirom za pečenje.
5. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
6. Gotov kolač sa kestenjem ostavite da odstoji u isključenoj rerni uz blago otvorena vrata 5-6 minuta, a nakon toga izvadite iz posude za pečenje i ohladite na rešetki.
7. Potpuno ohlađen kolač sa kestenjem i orasima pospite obilno šećerom u prahu i servirajte sa šoljom kafe, mleka ili čaja.
Sočan i vlažan, ukusan i aromatičan!
Nek vam je slatko!